Cubansk romsmagning på årskurset

18. august 2017

Rommærket Havana Club og Carsten Hering, skribent på Whisky & Rom Magasinet, står for romsmagningen torsdag aften på Spansklærerforeningens årskursus 2017.

Vi skal smage to slags rom fra Havana Club, der blev grundlagt i 1878 og den dag i dag stadig producerer rom i Cuba med traditionelle teknikker og lokale råmaterialer. Det er de cubanske ’maestros roneros’, der sørger for, at destillation, aldring og blanding af den såkaldte ’premium’-rom sker efter alle kunstens regler. Havana Club og ikke mindst de to slags rom, som vi skal smage, har vundet en række internationale konkurrencer.

Carsten Hering står for selve smagningen og vil fortælle, hvordan man i det hele taget smager på spiritus og hvordan rommen bliver til i Cuba.

De fleste kender klassikeren Havana Club Añejo 7 años, der står på hylderne i mange danske supermarkeder. Den blandes et højt antal gange og modnes 7 år i egetræsfade, så den får kompleksitet og kraft – og den fungerer som en form for referencepunkt for den såkaldte ’premium-rom’ verden over. Havana Club Añejo 7 años er mahognifarvet med en duft af blandt andet kakao og tropiske frugter, og en smag af kakao, vanilje, cedertræ, kastanje med mere.

Aftenens anden rom er Havana Clubs ’Selección de maestros’, som – hvilket navnet jo antyder - de cubanske maestros roneros er ekstra stolte af. Rommen lagres i tønder, der ligesom rommen selv er særligt udvalgt på grund af det aromatiske potentiale. Efter hele processen mødes ’los roneros’ en sidste gang og udvælger den rom, der må bære navnet ’Selección de maestros’ – og den tappes direkte fra fadene. Den færdige rom er ravfarvet, dufter af ristet pecannød og sød tobak, og smager af både kakao, kaffe, sød tobak og tørrede svesker!

Alt det vil Carsten Hering selvfølgelig fortælle meget mere om på årskurset. ¡Salud!

Romsmagningen er sponseret af Havana Club.