Møde med Spaniens nye ambassadør

19. juni 2018

I foråret ankom en ny spansk ambassadør, Román Oyarzun Marchesi, til København. Han invitererede bestyrelsen til et uformelt møde, hvor han bl.a. gerne ville drøfte hvad ambassaden kan gøre for at støtte spansk i undervisningssystemet i Danmark.

Mandag d. 18/6 var det endelig lykkedes at finde et mødetidspunkt, og Irma Kobæk og Niels Leifer havde et frugtbart møde med ambassadøren og kulturattachéen Hugo Portillo.

Ambassadøren udtrykte interesse for at indstifte en pris til dygtige spanskelever, som kunne uddeles i samarbejde med foreningen.

Han var også meget opsat på at bidrage til at styrke spansks situation i det danske undervisningssystem, og spurgte konkret til hvilke politikere og interessenter, det kan være relevant at søge at påvirke.

Han vil til efteråret afholde en sammenkomst med middag for repræsentanter for spansk i forskellige dele af undervisningssystemet - en middag, som han ønsker at gøre til årligt tilbagevendende.

På den negative side kunne han fortælle at han havde været opsat på at få etableret et Instituto Cervantes i København, men at han desværre netop havde fået et endeligt nej fra Madrid.